Millioner til hjemlighed og fællesskaber
Knud Højgaards Fond, der tidligere har bidraget med en million kr. til etablering af højskolens byggeri, har besluttet at bidrage med yderligere 2 millioner kr. Den gavmilde donation øremærkes inventar og udstyr til at fremme hjemligheden og fællesskaberne i højskolens elevboliger, der for nyligt kunne fejre rejsegilde.
Knud Højgaards Fond blev stiftet af Knud Højgaard tilbage i 1944. Fondens grundlægger var i 1918 medstifter af entreprenørvirksomheden Højgaard & Schultz, der i 2001 fusionerede med Monberg & Thorsen. Fonden donerer i omegnen af 90 mio. kr. hvert år til blandt andet sociale, kunstneriske og kulturelle formål. Det er en andel af disse midler der nu tilfalder Roskilde Festival Højskole og øremærkes skolens elevboliger til glæde for højskolens kommende elever.
Læs mere og tilmeld dig første hold i 2019:
Lange kurser – højskoleophold på 4, 6 og 10 måneder
Husgrupper med et strejf af hjemlighed
Højskolens elever bor på højskolen under hele deres ophold. Et højskoleophold varer mellem 4 og 10 måneder, og boligerne er skabt specifikt til at understøtte elevernes små fællesskaber på værelserne og de store fællesskaber i husgrupperne.
Elevboligerne er inddelt i syv husgrupper. Hver husgruppe har plads til op til 20 beboere fordelt på to- og tremandsværelser. Husgruppens hjerte er fællesrummet, med loungemiljø og små nicher til at arbejde, mødes og føle sig hjemme i.
Jesper Elkjær Øland, forstander, siger:
Vi har sammen med arkitekterne haft en drøm om at skabe boliger til vores elever med hjemlige, trygge og funktionelle rammer. Med den seneste donation fra Knud Højgaards Fond, indtager de første elever på højskolens forårshold i januar 2019, nogle boliger med inventar og udstyr, der i højskolesammenhæng, er i særklasse både når det gælder funktionalitet og kvalitet.
Læs også: Sådan bor man på en højskole! 3 ting du bør vide om at bo på højskole
En højskole med frirum til ungdomsliv
Højskolens elever deler hverdag, sorger og glæder i en af de vigtigste perioder af et ungdomsliv. Det er en periode, hvor man måske trænger til en pause fra studielivet eller måske er man først lige flyttet hjemmefra.
Man er i fuld gang med at definere sig og ved at bygge fundamentet for det liv man ønsker at leve, og den rejse får man mulighed for at dele med andre unge og ligesindede, og ikke i mindst i husgruppens tætte fællesskab.
Mere end en seng at sove i
Rammerne for det liv, der leves i husgrupperne defineres i vid udstrækning af eleverne selv. Ind i mellem har man bare lyst til at være sig selv, og på værelset ’zapper’ man ud fra skolens mange aktiviteter og fag. Det er her man sover, slapper helt af og har en stille snak med sin ’roomie’, og det er i vid udstrækning langt mere end blot en seng at sove i. Det er livslange venskaber, vigtige snakke og indblik i andres liv.
Læs også: Livet på en højskole